Welcome

Newest Members

Recyclen

Tuinieren kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Recyclen is een manier om kosten te besparen. Bovendien spaar je zo ook het milieu!

Een paar voorbeelden:

Koffiebekertjes
Spaar de koffiebekertjes, die je op je werk zomaar weggooit, en maak er bloempotjes van. Met een plastic zaakje erover creëer je in no-time een mini zaaikasje. Vergeet niet gaatjes in de bodem de prikken!

 

Frisdrankflessen
Vergeet het statiegeld! Van oude frisdrankflessen kun je tere plantjes prima beschermen, tegen kou en slakken bijvoorbeeld. Snijd met een stanleymes de bodem eruit en laat de dop eraf. Nu kun je ze over de te beschermen plantjes of zaailingen plaatsen.

 

Kledinghoezen
Wil je nog zaaien, ook al is het wat laat in het seizoen. vul dan balkonbakken met een mengsel van potgrond, tuingrond, scherp zand en koemest. Strooi het zaad erover. maak de aarde goed nat en plaats de bakken in transparante kledinghoezen. Je kunt ze voor een paar euro kopen bij de huishoudzaken maar krijgt ze ook mee als je bijvoorbeeld een dekbed o.i.d. koopt. Als de eerste zaailingen verschijnen rits je de zakken 's morgens en 's avonds even open. het zijn ideale broeikassen, ze nemen weinig plaats in beslag en gaan snel open en dicht.

 

 

 

 

 

 

Melkpakken
De kartonnen verpakking van melk en andere dranken kunnen goed dienst doen als bloempotten. Knip ze simpelweg doormidden en prik gaatjes in de bodem. Je kunt ze ook op hun kant leggen en een stuk uit één van de zijkanten knippen. Doordat ze vierkant zijn, kun je heel efficiënt gebruik maken van de ruimte!