Tuinlogboek maart 2018

2 maart

Graag was ik, na een jaar afwezigheid, dit nieuwe tuinjaar begonnen met een opbeurende foto. Maar het wordt deze, van mijn resterende moestuin (ik heb de andere vorig jaar om gezondheids-redenen helaas moeten opgeven).
Op bevel van de gemeente, die bomen als bouwwerken beschouwt, moest ik mijn fruitbomen snoeien. Vandaag gingen we ze met de snoeischaar te lijf en nu zitten we opgescheept met een waar slagveld.......


6 maart

Betty blijft  graag op de hoogte van de laatste trends. Ze zit dan ook bovenop het nieuws.

Maar of het zo werkt?
10 maart

Voor mij begin de lente niet op 21 maart. Mijn tuinseizoen begint wanneer de zon terugkeert in de tuin.

Vandaag is het dan zover!

Moge het een warm, zonnig, maar niet te droog seizoen worden!
14 maart

Sinds enige maanden werk ik in een nieuw kantoorgebouw. Het is supermodern, heeft geen privacy en de verwarming doet het niet goed. De kleurstelling is stemmig zwart-wit. Maar voornamelijk zwart. Het lijkt sprekend op een crematorium. Ik wordt er zóóóó depressief van!

Het enige lichtpunt is het uitzicht vanaf mijn bureau. Dat is onbetaalbaar!
18 maart

Het is voor iedere tuinkabouter een eer wanneer er een bloem of plant naar hem c.q. naar haar wordt vernoemd. Helaas is die eer mij nog niet ten beurt gevallen. Maar: hoop doet leven!

Tot die tijd doe ik het maar met de koffie die mijn naam draagt :-)

Wel jammer dat ik helemaal geen koffie lust.........
22 maart

Het weer mag dan guur en nat zijn, toch kondigt de lente zich al aan in de vorm van de dikke knoppen in mijn camellia.

Ligt het trouwens aan mij, of begint die struik ieder jaar vroeger te bloeien? Een paar jaar geleden bloeide hij altijd met mijn verjaardag, en dat is in mei!
24 maart

BettyLoes hebben een ware haat-liefdeverhouding. Het ene moment vliegen de plukken haar door de kamer wanneer er weer een geschil moet worden geslecht (bij voorkeur om 4 uur in de nacht, onder het hoofdeinde van mijn bed).
Het andere moment kruipen ze zo dicht tegen elkaar aan dat het nauwelijks te zien is waar de ene kat ophoudt en de andere begint!
26 maart
Terwijl in de  Hof de bloembollen nog maar net boven de grond uit komen piepen....... staan in het voorportaal de narcissen al volop in bloei!
 
28 maart

Een week geleden stond de camelliastruik vol met dikke knoppen.
Inmiddels zijn die knoppen ontploft en tonen zich de meest perfecte bloemen die je je kunt voorstellen.......
31 maart

Bij het ouder worden hoort helaas ook dat je geheugen aftakelt. Dat heeft, naast de nodige nadelen, ook voordelen. Zo kom ik regelmatig (en met name in de lente) voor verrassingen te staan. Ooit heb ik in de border scilla-bolletjes geplant. Denk ik........ Wanneer? Geen idee! Dus zijn die lieve blauwe bloemetjes ieder jaar weer een cadeautje!