2 juli

Vandaag valt het me opeens op: streepjes lopen als een rode draad door mijn tuin heen.......
 
4 juli

Het kan zomaar gebeuren dat je met grote voldoening naar je border kijkt omdat hij zo mooi groen en vol met vrolijke gele sterbloemetjes is. Totdat je je realiseert dat dat inhoudt dat de puntwederik driekwart van je planten heeft verdreven. Dan wordt het dus tijd voor harde actie: de wederik wordt met wortel en tak uitgeroeid! Dus zit ik ineens met een heleboel kale plekken. Gelukkig is dat met een intensieve shop-sessie snel weer opgelost. Heb ik volgend jaar weer een mooie, volle border. Met nog maar een paar vrolijke, gele sterbloemetjes. Hoop ik.......
 
7 juli

Het mag er dan af en toe behoorlijk dreigend uitzien, maar het lukt de hemel maar niet om er zelfs maar een druppel uit te persen. Het heeft nu bijna twee maanden niet geregend en het is dan ook gortdroog. Honderden gieters water heb ik al over de Hof der Zoetheid uitgestort terwijl mijn liefste het voorportaal onder handen neemt. In de Hof kunnen we gelukkig sproeien maar ik moet eerlijk toegeven dat ik me er niet helemaal prettig bij voel om zoveel drinkwater te verspillen. Maar ja, om nou mijn kinderen te laten verschrompelen........
 
9 juli

Kijk, ik had nog een streepje over het hoofd gezien!
 
12 juli

Al tijden twijfel ik of we met de adoptie van BettyLoes nu twee leden van het geslacht Felix domesticus (ook bekend als huiskat) in huis hebben  gehaald. Zodra we de achterdeur openzetten, schieten ze naar buiten om de laatst overgebleven grassprietjes te decimeren. Om ze vervolgens weer op het laminaat te deponeren. Ik heb sterk het gevoel dat ons geen knollen voor citroenen maar katten voor koeien zijn verkocht........
 


15 juli


Ik ben dol op petunia's en heb dan ook verschillende variëteiten in de Hof staan. In potten en goed in het zicht, dus lekker dicht op elkaar. Ze gaan zich ongetwijfeld kruisen. Wat het resultaat hiervan gaat worden is volkomen ongewis maar vast spectaculair!
 18
juli

Lilium regale, koninklijke lelie.

Wanneer je naar deze manshoge planten en reusachtige bloemen kijkt, snap je meteen waarom voor deze naam gekozen is.

Toch zou ik hem anders genoemd hebben: Lilium divine (goddelijke lelie). Omdat hij qua geur zijn looks nog verre overtreft.
 
20 juli

Vandaag loopt het begieteren van de Hof der Zoetheid ernstige vertraging op. De aanlegsteiger is gekraakt door een kudde zwanen. Eerst komt Pa de wateren verkennen. Daarna volgt het kroost vanzelf. De confrontatie aangaan is gevaarlijk (en dom, en onaardig), dus ik zit de slobbersessie rustig uit......
 
23 juli

Naast onze voordeur, in de zandbak die we ook wel het Voorportaal noemen, groeit al jaren een tuinhibiscus. Verbazingwekkend dat hij het niet alleen al heel lang volhoudt, maar ook dat hij zo hard groeit (ondanks of juist dankzij het feit dat ik hem iedere winter zowat halveer) en ook nog heel fraai bloeit. De insecten zijn er trouwens ook heel blijk mee!

Alleen mijn liefste vindt  het minder: iedere bloem bloeit maar één dag en wordt daarna op de stoep gedeponeerd.
 
25 juli

Alleen tijdens heel warme zomers komen deze gasten mijn Hof invliegen. De zomer van 2018 voldoet blijkbaar aan alle eisen. Over wie we het hebben? De kolibrie-vlinder en de krekel........
 
27 juli

Het valt niet mee om je als kamperfoelie in mijn tuin overeind te houden (voorzover kamperfoelie daar hoegenaamd toe in staat is)!
De vorming van de bloemknoppen in de lente valt zonder uitzondering samen met de eerste grote uitbraak van groene bladluis, die er in no time korte metten mee maakt. Dan zit er dus niet anders op dan maar weer opnieuw te beginnen.
 
Wij zijn er stiekempjes wel blij mee, want nu worden we op zwoele zomeravonden getrakteerd op een heerlijk zoet parfum.....
 

28 juli

 

Het is weer tijd voor het jaarlijkse tripje naar Londen met mijn “kleine zusje”. Dat doen we dit jaar per trein, in plaats van met het vliegtuig. De reis begint stroef: station Rotterdam blijkt vanwege het zomercarnaval onbereikbaar en de trein naar brussel blijkt een interboemel te zijn, waardoor we maar 20 minuten hebben om twee paspoortcontroles en een bagagecheck te doorlopen. We redden het gelukkig net. Van de verdere reis krijg ik niets mee, ik lig tijdelijk in coma tot de conducteur lichtelijk euforisch aankondigdigt dat we tien minuten vroeger dan gepland op onze bestemming zijn gearriveerd. In het hotel kopen we de beambte om met een pakje stroopwafels: onze kamer in de nok van het dak wordt omgeruild voor een exemplaar op de eerste verdieping.

 

We ploffen onze tassen op het bed en storten ons in het strijdgewoel dat Portobello Road Market heet. We ontdekker er maar liefst drie nieuwe eendensoorten. Hoewel het allemaal heel gezellig is, vinden we na een paar uur dat het wel weer mooi is geweest.

 

We crashen in onze zowaar koele kamer. Plannen voor de rest van de week? Die maken we morgen wel…….
 

29 juli

 

Vandaag is het regenachtig en (soort van) koel. Maar dat is niet erg want nichtje Leyla komt helemaal uit Manchester over om een dagje met ons door te brengen. Drie uur heen en drie uur terug, ze doet het toch maar even!

 

Van de geplande terrasplak-en-bijpraatsessie en wandelingetje langs de Thames komt in deze omstandigheden natuurlijk niets terecht. Dus bezoeken we het aquarium om “blubblubs” te bezichtigen. Een trip down memory lane: de vorige keer dat we dit deden reikte nichtlief nog net niet tot aan mijn oksels. Inmiddels staan we op gelijke hoogte.

 

Na het bewonderen van al wat er zoal onder water zwemt, groeit en nog steeds boeit, lunchen we in een oosters restaurant. Het is er uiterst druk, zoals vandaag overal. Heel Londen lijkt een dagje uit te zijn.

 

De dag vliegt voorbij en voor we het weten staan we weer op Euston station, waar we ons helemaal thuisvoelen. Niet alleen omdat de trein vertraagd is, maar ook vanwege deze winkel vol Nederlands design (zo had ik het nog niet bekeken)…….

 

30 juli

 

Vandaag doen we wat alle vrouwen het liefst doen als ze in Londen zijn: shoppen! Het is nog steeds relatief koel, dus perfect geschikt voor deze expeditie. Hoewel we niet veel verder komen dan Oxford Street en Carnaby, zijn we er de hele dag zoet mee. Komt ook omdat ik tijdens het passen steeds terug de winkel in moet om een maatje kleiner te gaan halen, en daarna nog een maatje kleiner…..


Engelse maten zijn altijd al lastig, maar helemaal als je ook je Nederlandse maat niet meer weet omdat je zo bent afgevallen.


Al die extra meters compenseren we in one stampub, waar de pubgrub ons uitstekend smaakt!

Click here to edit text

31 juli

 

Nadat ik gisteren een uur had zitten pluizen op een mooi programma voor vandaag, begeven we ons vrolijk naar Leighton House om mooi ingerichte kamers te gaan bekijken. Een detail had ik echter over het hoofd gezien: op dinsdag gesloten…….

 

Daar staan we dan. Op weg terug naar de metro zien we het Museum of design. |We nemen de gok, hoewel dit normaal niet echt ons ding is. En het valt reuze mee en we bewonderen de vele aspecten van moderniteit. Van jurken tot computers en alles wat daartussen zit. We komen zelfs een Nederlands icoon tegen.

 

Daarna is het óp naar de afternoon tea! Onze ogen blijken groter dan onze buik maar gelukkig krijgen we heel chique ‘doggy bags’ mee.

 

Die peuzelen we later op de avond leeg, terwijl ik alweer zit te pluizen op de dag van morgen.